(Sluiten)

FAQ | Veel gestelde vragen

Waarom zou ik een aankoopmakelaar inschakelen?

Uit onderzoek is gebleken dat een goede aankoopmakelaar een (veel) lagere aankoopprijs in de wacht sleept dan een particuliere koper. Als gespecialiseerd onderhandelaar en ervaren aankoopmakelaar in Amsterdam kennen wij het klappen van de zweep als geen ander en bovendien zijn wij extra gemotiveerd om scherp te onderhandelen, omdat ons eigen loon samenhangt met het onderhandelingssucces.

Ook begeleiden wij de transactie in juridisch opzicht tot en met de notaris en zorgen wij gedurende het traject voor kostenbesparende tips. Je zult na afloop zeer tevreden terugblikken op ons werk.

Wat zijn de kosten als de aankoop niet doorgaat?

Als je na enkele dagen besluit om de aankoop terug te trekken (om welke reden dan ook) en wij hebben zelf al externe kosten moeten maken, dan brengen wij slechts € 240 in rekening. Als wij zelf nog geen externe kosten hebben hoeven maken, betaal je niets.

Zodra je opdracht hebt gegeven, voeren wij een eerste kennismakingsgesprek met de verkopend makelaar. In dat eerste gesprek wordt vaak al duidelijk waar de eindprijs ongeveer naar toe zal gaan. Daarover informeren wij je uiteraard direct. Als je in deze fase besluit om af te zien van de aankoop, brengen wij niets in rekening en hopen wij je bij een volgend huis weer te kunnen begroeten.

Kan er een maximum aankoopsom aan worden gegeven?

Het is mogelijk vooraf aan te geven wat het maximum aankoopbedrag is dat je voor de woning wilt betalen. Uiteraard bespreken we vooraf wel de haalbaarheid van het opgegeven maximum.

Welk voordeel heeft een makelaar die geen woningen verkoopt?

Omdat onze aankoopmakelaar zelf geen huizen verkoopt, heeft hij geen dubbele belangen. Hij kan de onderhandelingen scherp voeren omdat hij weet dat hij de verkopend makelaar niet te vriend hoeft te houden bij de verkoop van zijn eigen woningen. Zuiver blijven, vooral ook ten opzichte van de collega-makelaars die voor de verkoper werken!

Hoeveel tijd gaat verloren nadat ik jullie heb ingeschakeld?

In principe word je binnen een uur geholpen, bij spoed kan dit nog sneller. De aankoopmakelaar in Amsterdam is ook 's avonds en in het weekend bereikbaar en actief.